Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapekaná zemiaková placka
Suroviny: 600 g bravčového stehna, 600 g zemiakov, 200 g tvrdého syra, 2 vajcia, hladkú múku, olej, majoránku, mleté čierne korenie, tri strúčiky cesnaku.
Na šalát: 1 menšiu hlávku kapusty, 4 cibule, karotku, mletú rascu, mleté čierne korenie, ocot, soľ a olej.
Postup: Mäso pokrájame na menšie rezne, naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme a vypražíme na rozpálenom oleji do zlatista. Surové zemiaky postrúhame, pridáme vajcia, soľ, korenie, majoránku a cesnak. Premiešame a pridáme toľko múky, aby bola masa vláčna a ľahko roztierateľná. Na rozpálenom oleji vytvarujeme na panvici placky, hotové preložíme na polovicu a uložíme ich na pekáč. Na každú placku položíme opečený plátok mäsa, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť kým sa syr neroztopí. Do kapusty pokrájanej na rezance pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, postrúhanú karotku a zalejeme sladkokyslým nálevom. Pridáme soľ, rascu a korenie. Necháme chvíľu odstáť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.