Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiakové placky 2
Suroviny: 1 kg varených zemiakov, 3 lyžice rozsekaných oškvarkov, 1 vajce, 3 strúčiky cesnaku, štipka majoránky, asi 200 g polohrubej múky, stužený tuk na pečenie.
Postup: Zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme rozsekané oškvarky, cesnak rozotrený so soľou rozmrvenú majoránku, vajcia a toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto. Odkrajujeme rovnomerné kúsky a vyvaľkáme tenké guľaté placky. Pečieme po oboch stranách na vymastenej panvici. Zapíjame mliekom alebo bielou kávou alebo podávame so šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.