Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiakové placky s domácimi oškvarkami
Suroviny: 600 g očistených surových zemiakov, 100 g hladkej múky, 100 g posekaných oškvarkov, 1 dl mlieka, 2 vajcia, rozotrený cesnak, soľ, mleté korenie, majoránka, masť.
Postup: Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, vodu vytlačíme a zlejeme. Pridáme mlieko, múku, rozotrený cesnak, vajcia a korenie. Premiešame. Podľa potreby upravíme hustotu cesta mliekom a primiešame hrubo posekané oškvarky. Zemiakové placky pečieme na masti na panvici po oboch stranách. Najchutnejšie sú placky ihneď po upečení do chrumkava. Dopĺňame kapustovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.