Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiakové placky plnené dusenou kapustou a pečené paličky alebo roláda
Suroviny pre 10 porcií: 1 kg zemiakov, 20 dkg hladkej múky, 1/4 l mlieka, 2 štipky soli, 2 vajcia, 5 strúčikov cesnaku, 1 hrsť majoránky, 1 kg kuracích paličiek alebo kuracia roláda, 1/2 balenie masla, 1 balenie kyslej kapusty, 2 cibule
Postup: Zemiaky (surové) nastrúhame na jemno, pridáme rozotrený cesnak, mlieko, soľ , majoránku, múku a urobíme cesto na zemiakové placky. Pečieme väčšie placky. Kapustu podusíme trochu viac na sladko a kladieme na upečené placky. K tomu podávame upečené na masle kuracie paličky alebo kuraciu roládu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.