Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapečené zemiaky s hubovou praženicou
Suroviny: 750 g zemiakov, 1 veľká cibuľa, 1 PL masti, 400 g húb, mletá rasca, soľ, 2 rajčiny, 1 PL masla, 4 vajcia.
Postup: Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Na rozohriatej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pokrájané huby, ochutíme mletou rascou osolíme a udusíme domäkka. Do vymastenej zapekacej misy ukladáme striedavo vrstvy zemiakov, udusených húb a plátky rajčín. Z masla a vajec upražíme riedku praženicu, ktorú navrstvíme na suroviny v zapekacej mise a dáme do vyhriatej rúry a zapekáme asi 30 minút. Podávame s kyslou uhorkou alebo zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.