Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Alsaský šalát
Suroviny: 150 g šunky, 50 g mäkkej salámy, 100 g šampiňónov, 1 menšia cvikľa, 2 jablká, 3 PL octu, 3 PL bieleho vína, 3 PL oleja, soľ, korenie, 1-2 strúčiky cesnaku, 250 g zemiakov uvarených v šupke, nasekaná petržlenová vňať.
Postup: Šampiňóny očistíme, pokrájame na plátky a udusíme na troške oleja. Cvikľu očistíme, pokrájame na malé kocky a uvaríme domäkka. Šunku a olúpanú salámu pokrájame na kocky, pridáme udusené šampiňóny, scedenú uvarenú cvikľu, ošúpané pokrájané jablká a spolu premiešame. Z octu, vína, oleja, soli, korenia a prelisovaného cesnaku vymiešame nálev ktorý nalejeme na šalát a premiešame.Hotový šalát posypeme najemno nasekanou petrželkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.