Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Studená uhorková polievka
Suroviny: 1/2 kg šalátových uhoriek, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 1 Pl čerstvého nasekaného kôpru, 1 čL cukru, 1 veľký biely jogurt, 2,5 dcl smotany, 2 PL nasekaných vlašských orechov.
Postup: Ošúpané uhorky pokrájame na malé kocočky. Polovicu uhoriek dáme do mixéra, pridáme cesnak, korenie, soľ, nasekaný kôpor, cukor a trocha jogurtu. Všetko spolu rozmixujeme a spojíme so zvyšným jogurtom, smotanou a druhou polovicou na kocočky pokrájaných uhoriek. Polievku dáme vychladiť a podávame ju ozdobenú vetvičkou kôpru a nasekanými vlašskými orechami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.