Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Teľacie rezne vo vínovom cestíčku
Suroviny: 1/2 kg teľacieho mäsa zo stehna, soľ, 2 vajcia, 60 g polohrubej múky, 1 dcl bieleho vína, olej, citrón.
Postup: Mäso nakrájame na rezne, ktoré dôkladne z obidvoch strán naklepeme. Okraje rezňov ponarezujeme, aby sa pri vyprážaní neskrúcali. Rezne ososlíme a namáčame v cestíčku. Obalené dávame vypražiť do horúceho oleja z obidvoch strán doružova. Podávame s kolieskom citróna a vhodnou prílohou sú rôzne upravené zemiaky. CESTÍČKO: vymiešame spolu vajcia, múku, víno a štipku soli , na stredne husté cestíčko.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.