Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Mäso opláchneme a pokrájame na kocky. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, mletú papriku, soľ, korenie a krátko popražíme. Potom pridáme prekrájanú kyslú kapustu, podľa potreby podlejeme vodou a prikryté dusíme asi 30 minút. Potom pridáme opláchnutú klobásku a dodusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame horúcou vodou. Potom klobásku vyberieme a guláš zapražíme . Zápražka: Múku opražíme nasucho na panvičke, zalejeme trochou studenej vody, rozmiešame a vlejeme do guláša. Dochutíme mletou rascou, prelisovaným cesnakom a necháme povariť. Nakoniec do guláša primiešame smotanu a pridáme na kolieska pokrájanú klobásku. Podávame s knedľou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.