Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Karfiol očistíme a dôkladne umyjeme. Pripravený karfiol dáme do vriacej osolenej vody a na miernom ohni varíme asi 5-7 minút. Potom karfiol vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutý karfiol rozoberieme na ružičky, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme polovicou najemno nastrúhaného syra. Z vajec, druhej polovice nastrúhaného syra, vína a preosiatej strúhanky vymiešame cestíčko, v ktorom obalíme ružičky karfiolu a vypražíme ich na horúcom oleji doružova. Podávame so zemiakovými hranolkami a tatarskou omáčkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.