Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Oškvarkové pagáčiky
Suroviny: 600 g hrubej múky, 250 g oškvarkov, soľ, 40 g kvasníc, 3 dcl mlieka, 1 Pl cukru, 2 Pl masla, 3 žĺtky a 1 vajce na potretie.
Postup: 300 g múky vymiesime s pomletými oškvarkami a troškou soli. Z kvasníc, trochy vlažného mlieka a cukru vypracujeme kvások, ktorý necháme v teple podkysnúť. Do druhých 300 g múky pridáme kvások, roztopené maslo, žĺtky, 1 čL soli a zvyšok mlieka. Vpracujeme cesto a necháme ho na teple vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, vložíme do stredu plát oškvarkového cesta a cesto poskladáme cez seba. Potom cesto rozvaľkáme a necháme znova podkysnúť. Prekladanie a vaľkanie cesta zopakujeme aspom 3X. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a vykrajujeme z neho okruhlé pagáčiky. Vykrojené pagáčiky na vrchu nožom navrúbkujeme do mriežky, uložíme na vymastený plech a necháme znova nakysnúť. Pripravené pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme vo vyhriatej rúre na 180°C dozlatova.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.