Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hanácke koláče
Suroviny: 500 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 1 vaniľkový cukor, 120 g tuku (HERA), 3 žĺtky, 30 g kvasníc, 2 dcl mlieka, štipka soli, nastrúhaná citrónová kôra. NÁPLŇ: lekvár a tvarohová zmes. Tvarohová zmes: 250 g tvarohu, 1 žĺtok, 30 g masla, 50 g práškového cukru, 1-2 štipky mletej škorice.
Postup: Z trošky vlažného mlieka, kvasíc a trošky cukru vymiešame kvások a necháme ho na teple podkysnúť. Potom do preosiatej múky pridáme ostatné suroviny, podkysnutý kvások a vymiesime cesto. Necháme ho ne teplom mieste vykysnúť a potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho kolieska veľké 10-12 cm. Tieto potrieme lekvárom a do stredu každého položíme kopček tvarohovej zmesi. Pripravené koláčiky pokladieme na vymastený plech a upečieme ich vo vyhriatej rúre dozlatista.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.