Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hanácke koláče - recept č.2
Suroviny: 120 g masla, 80 g kryštáľového cukru, 2 žĺtky, 1 vaniľkový cukor, 30 g kvasníc, 1/2 dcl mlieka, 3/8 L smotany, 500 g polohrubej múky, štipka soli, 2 PL masla na vymastenie plechu, 1 žĺtok na potretie koláčikov, Náplň: lekvár a tvaroh.
Postup: Z maleho množstva vlažného mlieka, trošky cukru a kvasníc vymiešame kvások a necháme ho podkysnúť. potom pridáme ostatné suroviny a vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta robíme guľaté koláčiky, ktoré potrieme lekvárom, pokladieme navrch kôpky tvarohu a koláčiky poukladáme na maslom vymastený plech. Okraje koláčikov potrieme žĺtkom a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180°C dozlatista.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.