Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Príprava pokrmov pri DIA diéte
Suroviny: ZAKÁZANÉ POTRAVINY: Tučné mliečne výrobky, žĺtky a výrobky zo žĺtkov, tučné mäsa, údeniny, kačica, hus, koncentrovaný alkohol, voľný cukor, solené pochúťky, múčniky. ODPORÚČANÉ POTRAVINY: rastlinné tuky a margaríny, nízkotučné mlieko a mliečne výrobky, mäso z mladších zvierat ako teľacina, bravčovina, jahňacina, kuracina, zajac, morka, zverina. V malom množstve dusená bravčová alebo hydinová šunka, zelenina a strukoviny, celozrnný chlieb a pečivo, v malom množstve ovocie.
Postup: TECHNOLOGICKÉ POSTUPY PRÍPRAVY JEDÁL: Varením, dusením, griľovaním a vo výnimočnom prípade vyprážaním a dlhým opekaním. PRÍPRAVA POKRMOV PRI KOMBI-DIETE: Najdôležitejšie je obmedzenie prijmu tukov a soli. Diabetik by mal striktne obmedziť príjem bielkovín. Dia režim je i režim proti arterioskleróze a prevenciou proti srdcovým infarktom a mozgovej mrtvici. DOPORUČENIE: pri dodržaní postupov a surovín je prakticky možné pripraviť väčšinu receptov uvádzaných na tejto WEB stránke ako aj v kuchárskych knihách.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.