Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šampiňónová polievka
Suroviny: 300 g čerstvých šampiňónov, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen), 1 menšia cibuľa, 2 PL masti, 2 PL hladkej múky, 1 L mäsového vývaru (z masoxu), 2,5 dcl smotany, soľ, korenie, muškátový oriešok.
Postup: Postup: Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocočky. Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravenú koreňovú zeleninu a necháme orestovať. Potom pridáme nakrájané šampiňóny, krátko spolu popražíme, zaprášime múkou, necháme opražiť a zalejeme studeným vývarom. Premiešame, osolíme, okoreníme a uvaríme domäkka. Polievku potom zjemníme smotanou, dochutíme štipkou nastruhaného muškátového orieška a ešte minútku povaríme. Hotovú polievku podávame s opraženými žemľovými kockami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.