Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové mäso s ananásom
Suroviny: 1/2 kg chudého bravčového mäsa zo stehna, soľ, 1 čl solamylu, 3 PL oleja, 100 g ananásového kompótu (kúsky), 4 PL červeného vína, cukor, mleté biele korenie, 50 g mandlí.
Postup: Mäso opláchneme, osušíme obrúskom a nakrájame na malé hrubšie rezance. Pripravené mäso osolíme, okoreníme bielym korením a poprášime solamylom. Premiešame a opražíme po častiach na horúcom oleji dozlatova. Potom pridáme ananásový kompót, olúpané a opražené nasekané mandle, postriekame vínom, podľa potreby podlejeme troškou vody a udusíme pod pokrievkou domäkka. Mäkké mäso dochutíme soľou, cukrom a podávame s opekanými zemiakmi .
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.