Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapekané baklažány s údeninou
Suroviny: 1/2 kg baklažánov, 1 cibuľa, 2 PL masti, soľ, korenie, 150 g mäkkej klobásky alebo šunkovej salámy, 150 g ryže, 1 PL oleja, 2 rajčiny, 1 kocka mäsového bujónu, 2 vajcia, 1 dcL kyslej smotany, 50 g údeného syra alebo oštiepku, 1 PL kečupu.
Postup: Baklažány ošúpeme a pokrájame na hrubšie plátky. Na horúcej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme baklažány a prudko ich opečieme z obidvoch strán. Potom osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a udusíme domäkka. Zatiaľ si pokrájame údeninu na hrubšie rezance. Ryžu opláchneme, necháme na site odkvapkať a potom ju opražíme na oleji. Pridáme ku nej ošúpané na kocky pokrájané rajčiny, zalejeme vodou, pridáme kocku bujónu a udusíme domäkka. Udusenú ryžu pomiešame s pokrájanou údeninou a dáme do vymastenej zapekacej misy. Obložíme ju udusenými baklažánmi, polejeme vajcami rozšľahanými s kyslou smotanou, posypeme nastrúhaným údeným syrom a zapečieme v horúcej rúre. Hotové pokvapkáme kečupom a podávame s rajčinovo-cibuľkovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.