Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Nadstavovaná zemiaková kaša
Suroviny: 800 g zemiakov, soľ, rasca, 2 dcl mlieka, 150 g krúpkov, 1 PL masti, 2 strúčiky cesnaku, korenie, majoránka, 1 väčšia cibuľa.
Postup: Krúpy na site prepláchneme vodou, dáme do hrnca , zalejeme zarovno vodou, pridáme trocha masti a osolíme. Uvaríme domäkka. Zemiaky ošúpeme, opláchneme, pokrájame na malé kocky, posypeme rascou a uvaríme v osolenej vode domäkka. Mäkké zemiaky scedíme, zalejeme mliekom a rozmiešame ich na hladkú kašu. Do kaše pridáme scedené uvarené krúpky, rozotretý strúčik cesnaku, ochutíme korením, majoránkou, soľou a dobre premiešame. Hotovú kašu podávame s dozlatova opraženou cibuľkou na masti.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.