Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Orientálna pečená jahňacina
Suroviny: 600 g jahňacieho mäsa na kosti, 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 1/2 čl mletej škorice, 4 PL oleja, 1 čL najemno nasekanej pažítky alebo cibikov z mladej cibuľky, 1 veľká cibuľa, 1 čL koriandra, citrónová šťava.
Postup: Mäso odblaníme, opláchneme a prešpikujeme plátkami cesnaku. Potom mäso zo všetkych strán osolíme, okoreníme a poprášime mletou škoricou. Pripravené mäso necháme chvíľu uležať a potom ho prudko opečieme zo všetkych strán na horúcom oleji. Takto upravené mäso aj s výpekom preložíme do pekáča, obložíme ho kolieskami cibule, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme nasekanou pažítkou a podlejeme horúcou vodou. Dáme piecť do horúcej rúry. Keď je mäso polomäkké, poprelievame ho výpekom, pridáme koriander a dopečieme domäkka. Upečenú jahňacinu pokrájame na porcie a podávame s varenými zemiakmi povapkanými s výpekom a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.