Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šunka v aspiku
Suroviny: 200 g dusenej šunky, 1 vajce uvarené natvrdo, 50 g konzervovaného hrášku, 50 g konzervovanej karotky, (konzerva Hrášok s karotkou), po 3 zrnká čierneho aj nového korenia, 1 menší bobkový list, šťava z 1/2 citróna, soľ, 50 g práškovej želatíny, 1L vody, 1/2 kocky masoxu.
Postup: Uvaríme si aspik: do vody dáme 1/2 kocky masoxu, zrnká korenia, bobkový list, citrónovú šťavu, podľa potreby prisolíme a prevaríme. V troche vody roztopíme želatínu a vlejeme ju do uvareného vývaru. za stáleho miešania dáme zohrievať až pokiaľ sa želatína nespojí s vývarom. (Nesmie nám začať vrieť!) Vhodné menšie misky alebo formičky opláchneme studenou vodou a na spodok každej nalejeme troška uvarenej želatíny. Necháme v chladničke stuhnúť. Na vrstvu stuhnutého aspiku vo formičkách pokladieme plátky šunky, kolieska natvrdo uvareného vajca a po troche hrášku a karotky. Nakoniec všetko zalejeme aspikom a necháme dobre stuhnúť v chladničke.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.