Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Ryžový nákyp (recept z roku 1942)
Suroviny: 1/2 L mlieka, 1/4 kg ryže, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 4 vajcia, 3 PL práškového cukru, ovocný sirup alebo kompót, masť, strúhanka.
Postup: ryžu premyjeme a uvaríme v mlieku spolu so štipkou soli. Uvarenú ryžu necháme vychladnúť. Vymiešame žĺtka s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme ich do vychladnutej ryže a nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov. Zmes dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a necháme upiecť vo vyhriatej rúre. Podávame poliate ovocným sirupom, alebo s kompótovým ovocím.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.