Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Rožky pokrájame na kolieska a zalejeme takým množstvom vlažného mlieka, koľko rožky dokážu vsiaknuť. Žĺtka vymiešame s 3 PL práškového cukru a pridáme tuhý sneh z bielkov. Premiešame a zľahka pomiešame s namočenými rožkami. Do zmesi pridáme hrozienka(môžu byť namočené v troške rumu) a zmes naplníme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Pokiaľ chceme, tak môžeme robiť vrstvy zo žemľovej hmoty a čerstvého ovocia, zakaždým vrstvu ovocia posypeme práškovým cukrom a poprášime mletou škoricou. Naplnenú formu dáme do vyhriatej rúry a upečieme dozlatista. Upečenú žemľovku naporcujeme, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme ovocím.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.