Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Z palacinkového cesta upečieme asi 16 hrubších palaciniek. Vaniľkový cukor, vymiešame s 5 žĺtkami, pridáme hrubú múku, mlieko, maslo, dobre vymiešame a nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov. Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Na spodok položíme 4 na kocky pokrájané palacinky. na palacinky nanesieme vrstvičku vymiešanej vajíčkovej hmoty, znova 4 pokrájané palacinky a vrstvy striedame až do minutia surovín.Nakoniec vrch potrieme zvyšnou vajíčkovou hmotou a naplnenú formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 35 minút. Upečené Turecké palacinky vyklopíme na plochú misu podávame s čokoládovou omáčkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.