Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Tvarohové guľky
Suroviny: 500 g mäkkého tvarohu, 50 g masla, 50 g práškového cukru, štipka soli, 5 rožkov, 1 dcl mlieka, 1 PL citrónovej šťavy, troška mletej škorice, 2 vajcia, 100 g ríbezľového lekváru, strúhanka.
Postup:Maslo a cukor vymiešame spolu do peny, pridáme premiešaný tvaroh,štipku soli, žemle, (ktoré sme pokrájali na kocky a sparili horúcim mliekom),citrónovú šťavu, mletú škoricu, rozšľahané vajíčka, ríbezľový lekvár a dobre premiešame.Podľa potreby zmes dohustíme stúhankou. Z takto vymiešanej zmesi formujeme guľky, (veľkosť ako ping-pongova loptička). Vytvarované guľky dáme do vriacej vody a na miernejšom ohni ich varíme asi 4 minúty. Uvarené guľky vyberieme a pokvapkáme rozpusteným maslom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.