Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hovädzia polievka po taliansky
Suroviny: 1/2 kg hovädzieho mäsa, 1,5 L vody, soľ, korenie,1 cibuľa, 1 menší pór, kúsok zeleru, 4 rajčiny, 1-2 klinčeky, 2 vajcia, šťava z 1/2 citróna, 1 žemľa, 1 PL masti, 50 g tvrdého syra, čerstvá petržlenová vňať.
Postup: Mäso pokrájame na kocky, vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou. Vodu osolíme a mäso varíme asi 40 minút. Potom pridáme nasekanú cibuľu, na kocky pokrájaný zeler, na hrubé kolieska nakrájaný pór a ošúpané na kúsky nakrájané rajčiny. Pridáme klinčeky a uvaríme spolu domäkka. Vajcia vyšľaháme s citrónovou šťavou, zalejeme trochou vychladnutého vývaru z mäsa, rozmiešame a pridáme do polievky. Nakoniec polievku dochutíme mletým čiernym korením, poprípade prisolíme a krátko povaríme. Žemľu pokrájame na tenké plátky, opečieme z obidvoch strán na masti a po jednom kúsku vložíme do každej porcie polievky. Dozdobíme nasekanou petrželkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.