Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Huby očistíme a pokrájame na drobné kúsky. Na horúcej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, úpridáme pripravené huby, osolíme a udusíme domäkka. Udusené huby necháme vychladnúť. Žemle pokrájame na malé kocky, sparíme ich horúcim mliekom a dobre pomačkáme alebo rozmixujeme. Roztopené maslo vymiešame s vajíčkami a ochutíme mletým korením. Udusené huby pomiešame s pomačkanými žemlami, s maslovou zmesou a podľa potreby dohustíme strúhankou. Z namiešanej hubovej zmesi vyformujeme rezne veľkosti dlane a obalíme ich v jemnej strúhanke. Pripravené hubové rezne vypražíme z obidvoch strán na horúcom oleji dozlatista. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.