Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Ukrajinský boršč
Suroviny: 300 g hovädzieho mäsa, soľ, 100 g koreňovej zeleniny, 100 g cvikle, 2 PL masti. 4 PL rajčinového pretlaku, ocot, 1 kopčistú PL hladkej múky, 200 g zemiakov, 100 g bielej hlávkovej kapusty, 2 rajčiny, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, 1-2 strúčiky cesnaku, kyslá pochúťková smotana.
Postup: Mäso pokrájame na kocky a spolu s koreňovou zeleninou ho uvaríme v osolenej vode domäkka. Mäkké mäso aj so zeleninou vyberieme. Cvikľu očistíme, pokrájame ju na tenké rezance a dáme ju dusiť na 1 PL masti. Pridáme rajčinový pretlak, troška octu a udusíme domäkka. Mäkkú cvikľu pridáme do hrnca k mäsu a zahustíme zápražkou z múky, upraženou na zvyšnej masti. Potom do polievky pridáme ošúpané a na malé kocky nakrájané zemiaky, pokrájanú kapustu, okoreníme, pridáme ošúpané nadrobno nakrájané rajčiny, bobkový list a všetko spolu dovaríme domäkka. Nakoniec boršč dochutíme prelisovaným cesnakom a poprípade prisolíme. Porcie boršču na tanieri dozdobíme kopčekom kyslej smotany. Boršč by mal byť dostatočne hustý! podávame s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.