Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky(veľkosť ako päsť), ktoré dobre opláchneme. Pripravený karfiol dáme uvariť do vriacej osolenej vody. Uvaríme ho len tak na skus, aby nám držali ružičky pekne pokope. Uvarené ružičky karfiolu vyberieme a necháme odkvapka. Pekáč vymastíme a vysypeme strúhankou. Do pripraveného pekáča poukladáme scedený uvarený karfiol a polejeme ho bešamelom. BEŠAMEL: na masle si upražíme z hladkej múky svetlú zápražku, ktorú zalejeme studeným mliekom a dobre premiešame. ochutíme soľou, korením a štipkou muškátového orieška. Bešamel urobíme taký hustý, aby sa dal naliať na karfiol. Bešamelom polejeme karfiolové ružičky uložené na pekáči. Nakoniec kopčeky karfiolu posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť vo vyhriatej rúre doružova. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom, alebo s hranolkami a tatarskou omáčkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.