Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Z ročtenky nakrájame rezne, ktoré naklepeme a okraje ponarezujeme. Pripravené roštenky opečieme z obidvoch strán na horúcej masti. Opečené roštenky jemne posolíme, okoreníme a odložíme do tepla. Na výpeku opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a odstavíme z ohňa. Pridáme sladkú a trocha štipľavej papriky, kocku rozmrveného bujónu, zalejeme vodou a premiešame.Dáme naspäť na oheň a privedieme k varu. Do variaceho vývaru vložíme opečené roštenky a prikryté udusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame malým množstvom vody. Keď sú roštenky takmer mäkké, šťavu zahustíme múkou a spolu za častého pomiešania dodusíme. Pri podávaní na každú roštenku položíme vejárik opraženej slaninky, polejeme šťavou a podávame s opečenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.