Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Risi-bisi ryža
Suroviny: 250 g ryže, 1 Pl oleja, 1 kocka kuracieho bujónu, 1 cibuľa, 50 g údenej slaninky, 250 g zeleného hrášku, 100 g tvrdého syra (eidam), čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka.
Postup: Ryžu premyjeme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme odkvapkanú ryžu a spolu trocha popražíme. Potom ryžu zalejeme horúcou vodou, pridáme rozmrvenú kocku kuracieho bujónu, premiešame a prikrytú udusíme domäkka. Na panvici oškvaríme na kocočky pokrájanú slaninku, pridáme hrášok, podlejeme vodou a udusíme. Napokon pomiešame dusenú ryžu s uduseným hráškom a servírujeme posypané s nastrúhaným syrom a nasekanou petrželkou alebo pažítkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.