Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kuracie mäso pokrájame na hrubšie rezance a zľahka ich osolíme. Potom ich pomiešame s rozšľahaným vajcom a necháme troška postáť. Zatiaľ si vyrobíme z múky, trošky bieleho krenia, soli a mletej papriky suchú zmes. V tejto zmesi obaľujeme pripravené kuracie rezance a obalené vypražíme prudko na horúcom oleji doružova. LEČO: na oleji speníme na tenké pásiky nakrájanú cibuľu, pridáme na pásiky nakrájané papriky, ochutíme koreninami, osolíme a podusíme takmer domäkka. Podľa potreby podlejeme troškou vody. Nakoniec pridáme ošúpané-na kocočky pokrájané rajčiny a spolu dodusíme. Kuracie smažienky podávame s lečom a varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.