Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Brokolicu dôkladne premyjeme a rozoberieme na malé ružičky. Pripravenú brokolicu dáme do 1,5 L vriacej vody, pridáme bujón, bobkový list a uvaríme domäkka. Na troche oleja osmažíme nadrobno nasekanú cibuľu, zasypeme ju múkou a osmažíme. Cibuľovú zápražku rozriedime studeným mliekom a prilejeme k brokolici. Necháme na slabom ohni povariť. Dochutíme vegetou, korením a zjemníme smotanou. Necháme prehriať a po vybratí bobkového listu polievku rozmixujeme. Nakoniec podľa chuti polievku prichutíme citrónovou šťavou. Polievku podávame s opraženými žemľovými kocočkami. (krutónikmi)
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.