Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené teľacie karé
Suroviny: 1 kg teľacieho karé s kosťou, 150 g párkov, 100 g údenej slaninky, soľ, mleté čierne korenie, 1 kocka hovädzieho bujónu.
Postup: Teľacie karé prešpikujeme prúžkami slaninky a dlhým tenkým nožom opatrne narežeme do mäsa otvory, cez ktoré naplníme do mäsa ošúpané párky.Naplnené karé osolíme, okoreníme a popreväzujeme motúzikom, aby si zachovalo tvar. Zvyšnú slaninku nakrájame na malé kocočky, oškvaríme a na slaninkovom výpeku opečieme pripravené karé zo všetkych strán. Opečené karé dáme do pekáča, podlejeme ho horúcou vodou a pridáme kocku rozmrveného bujónu. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Počas pečenia mäso polievame výpekom a podľa potreby podlievame trochou vody. Potom mäso odokryjeme a dopečieme. Z upečeného karé odstránime motúzik a karé naporcujeme. Podávame s ryžou a kompótom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.