Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Oravská kapusta
Suroviny:600 g bravčového mäsa z pliecka alebo z karé, soľ, za hrsť sušených húb, 250 g údenej klobásky, 150 g koreňovej zeleniny(mrkva, zeler, petržlen), 100 g kyslej kapusty, 2 Pl masti, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, majoránka.
Postup: Mäso opláchneme, dáme do hrnca s vodou, pridáme sušené huby, klobásu a varíme asi 30 minút. Potom pridáme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, kyslú kapustu a spolu necháme ďalej variť domäkka. Mäkké mäso a klobásku vyberieme a pokrájame na kúsky. Na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, zasypeme múkou a popražíme. Cibuľovú zápražku zalejeme studenou vodou, dobre premiešame a vlejeme do kapusty. Necháme na slabšom ohni povariť asi 20 minút. Polievku dochutíme korením, soľou, rozotretým cesnakom, majoránkou a vodou z kyslej kapusty. Do hotovej kapusty dáme naspäť pokrájanú klobásku aj mäso a podávame s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.