Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Čalamáda
Suroviny: NA 6 POHÁROV po 750 ml: 2,5 kg hlávkovej kapusty, 1 kg papriky (PCR), 1/2 kg uhoriek, 1/2 kg zelených rajčín, 1/2 kg cibule, 1/2 L octu (8%), 35 dkg cukru, 1 balíček prípravku DEKO, 1 tabletka na bielenie (pyrosiričitan)
Postup: Zeleninovú zložku pokrájame na tenšie rezance, pridáme ocot, deko, cukor a bieliacu tabletku rozdrvenú na prášok. Všetrko dobre premiešame a necháme postáť do druhého dňa. Potom plníme do umytých pohárov a zalejeme vylúhovanou šťavou ktorá nám ostala na spodku nádoby. Poháre uzatvoríme a čalamádu sterilizujeme pri 85°C 15 minút. Potom poháre pokladieme dolu viečkami a necháme v kľude vychladnúť. Poznámka: zložku zelených rajčín môžeme nahradiť karotkou, pokrájanou na tenké kolieska.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.