Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hubová polievka
Suroviny: 400 g čerstvých húb, 2 PL masti, 1 cibuľa, 2 PL hladkej múky, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 1,5 l hydinového vývaru (z kocky), 2 dcl sladkej smotany, 1 žĺtok, korenie, soľ, 100 g rezancov.
Postup: Huby očistíme, nakrájame na plátky a opražíme ich na masti. Potom k hubám pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, opražíme, posypeme múkou a znova necháme opražiť. Potom zmes zalejeme vývarom, premiešame, pridáme pokrájanú mrkvu a nadrobno pokrájaný zeler. Necháme prikryté uvariť domäkka. Potom do smotany zašľaháme žĺtok, troška korenia a nalejeme do polievky. Necháme prevrieť a odstavíme. Nakoniec polievku dochutíme soľou a podávame s uvarenými rezancami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.