Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pečená morka
Suroviny: 1 menšia morka- (hmotnosť 3-4 kg), soľ, majoránka, 150 g údenej slaninky, 100 g masti, mäsový vývar z kocky Masox.
Postup: Očistenú vypitvanú morku umyjeme a z vnútra aj z vonka posolíme a posypeme majoránkou. Prsia morky prešpikujeme úzkými pásikmi údenej slaninky, položíme ju do pekáča prsiami nadol a obložíme zvyšnou slaninkou. Potom morku polejeme roztopenou masťou, podlejeme vývarom a pekáč prikryjeme alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 1 hod. Potom alobal odstránime, morku obrátime prsiama hore a dopečieme domäkka. Počas dopekania morku často polievame výpekom. Podávame so zemiakovými knedlíkmi a červenou dusenou kapustou, alebo s americkými zemiakmi a šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.