Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bryndzové škorce
Suroviny: 400 g kukuričnej múky, soľ, voda, olej na vyprážanie, 250 g bryndze, 1 PL kyslej smotany 50 g údenej slaninky, masť.
Postup: Z múky, trošky soli a vody uvaríme hustú kašu. Ztejto kaše pomocou mokrej lyžice vykrajujeme väčšie halušky, ktoré ukladáme na misu a necháme ich vychladnúť. Vychladnuté halušky vypražíme v horúcom oleji a rozdel´me ich na taniere, kde ich posypeme bryndzou, ktorú sme rozriedili kyslou smotanou. Hotové bryndzové škorce posypeme na masti oškvarenými kocočkami údenej slaninky. Podľa chuti ich môžeme pokvapkať aj vyškvarenou masťou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.