Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Segedínsky guláš podľa babičky
Suroviny: 1/2 kg bravčového pliecka, 1 veľká cibuľa, masť, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, 1/2 kg kyslej kapusty, niekoľko zrniek celého čierneho korenia, rasca, 2 bobkové listy, 1 PL rajčinového pretlaku, 2 dcl smotany na šľahanie, 2 Pl hladkej múky, cukor.
Postup: Umyté bravčové pliecko pokrájame na kocky, osolíme a premiešame. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené mäso a spolu opražíme. Potom mäso posypeme mletou paprikou, premiešame a ešte chvíľu popražíme za stáleho premiešavania. Opražené mäso podlejeme horúcou vodou, pridáme celé korenie, rascu, bobkový list a dusíme do polomäkka. Potom k mäsu pridáme kyslú kapustu a spolu dodusíme domäkka. Guláš zahustíme múkou rozmiešanou v smotane, pridáme kečup a krátko prevaríme. Hotový segedín dochutíme cukrom a podávame s varenou knedľou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.