Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kuracie prsia v zemiakovej kaši
Suroviny: 600 g kuracích prsíčok, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, olej, 3/4 kg zemiakov, 1 vajce, 1 PL masla, 1 dcl sladkej smotany, 100 g tvrdého syra.
Postup: Kuracie prsíčka pokrájame na menšie plátky, osolíme, okoreníme a poprášime rascou. Pripravené prsíčka opečieme prudko na troche horúceho oleja z obidvoch strán. Opečené prsíčka vyberieme na tanier. Očistené zemiaky pokrájame na malé kocky a uvaríme ich v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme, roztlačíme, pridáme k nim maslo, vajce, smotanu a vymiešame na hladkú kašu. Polovicu kaše rozdelíme na spodok vymasteného pekáčika, na kašu poukladáme opečené plátky prsíčok a pokvapkáme ich výpekom. Prikryjeme ich ostatnou kašou a dáme zapekať asi na 10 minút do horúcej rúry. Potom povrch posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a ešte dáme zapekať asi na 5 minút. Podávame so zeleninovou oblohou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.