Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Vinárska gulášová polievka
Suroviny: 100 g bravčového mäsa, 100 g teľacieho alebo hovädzieho mäsa, 2 väčšie cibule, soľ, korenie, mletá sladká paprika, 2 rajčiny, 2-3 strúčiky cesnaku, 1,5 dcl červeného vína, 1 dcl šľahačkovej smotany.
Postup: Mäso pokrájame na malé kocky, okoreníme a dobre premiešame. Na troche horúceho oleja speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené mäso a spolu popražíme. Potom mäso posypeme mletou paprikou, dobre premiešame, zalejeme horúcou vodou a na miernom ohni varíme skoro domäkka. Následne pridáme do polievky ošúpané a na kocky pokrájané rajčiny, prelisovaný cesnak, víno a dovaríme domäkka. Porcie polievky na tanieri dozdobíme lyžicou smotany. Podávame s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.