Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Minútka z bravčoviny
Suroviny: 600 g bravčového stehna, soľ, korenie, worcestrova omáčka, sojová omáčka, 150 g prerastenej údenej slaninky.
Postup: Mäso z bravčového stehna odblaníme a nakrájame na hrubšie rezne. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme s omáčkami. Zmes dobre premiešame a necháme v chladničke asi 30 minút uležať. Zatiaľ si na panvici opražíne plátky údenej slaninky, ktorú sme nakrojili na hrebienky. Opečenú slaninku vyberieme na tanier a vo výpeku opražíme pripravené mäso. Pražíme z každej strany asi po 4 minúty na prudšom ohni. Opražené mäso pokladieme na umyté odkvapkané šalátové listy, obložíme mesiačikmi rajčín a navrch položíme opečené hrebienky údenj slaninky. Podávame s celozrnným pečivom alebo s opekanými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.