Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hovädzie na divoko
Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa zo stehna, soľ, korenie, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, 1 cibuľa, olej, 100 g šampiňónov, 1,5 dcl smotany, cukor, ocot, kompót z lesných plodov.
Postup: Mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme. okoreníme mletým novým korením a na horúcom oleji opečieme z obidvoch strán. Opečené rezne preložíme do kastróla, pridáme očistenú na kocočky pokrájanú koreňovú zeleninu, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme do polomäkka. Potom k mäsu pridáme očistené pokrájané šampiňóny, na hrubšie kolieska pokrájanú cibuľu, podľa potreby prilejeme trocha vody a udusíme domäkka. Do smotany zašľaháme múku, vylejeme na mäso a za stáleho miešania necháme prevrieť. Hotové mäso s omáčkou dochutíme s cukrom a octom. Podávame s dusenou ryžou, ozdobené kopčekom lesného kompótu a obložené čestvou zeleninou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.