Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Teľací guláš s pivom
Suroviny: 600 g teľacieho mäsa z pliecka, soľ, korenie, 1 cibuľa, mletá sladká paprika, 1 kocka bujónu (masox), 2 dcl piva, 10 g karfiolu, 1 PL hladkej múky, 1 dcl smotany na varenie, citrón.
Postup: Mäso pokrájame na stredne veľké kocky, osolíme a premiešame. Na olejo necháme zosklovatieť nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené mäso a za stáleho miešania ho prudko opražíme zo všetkych strán. Potom pridáme mletú papriku, premiešame a podlejeme horúcou vodou. Dochutíme mletým čiernym korením a pridáme kocku masoxu. Prikryjeme a dusíme skoro domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame vodou. Takmer mäkké mäso podlejeme pivom. pridáme na malé ružičky rozobratý karfiol a dodusíme domäkka. Nakoniec guláš zahustíme zátrepkou z múky a trošky studenej vody, necháme prevrieť a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s cestovinou alebo s haluškami
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.