Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Halušky-cibuľačky
Suroviny: 4-5 väčších zemiakov, soľ, polohrubá múka, 150 g prerastenej údenej slaninky, 2 cibule, cibuľkové cíbiky alebo pažítka na ozdobu.
Postup: Zemiaky ošúpeme, umyjeme a postrúhame najemno. Postúhané zemiaky troška osolíme, pridávame múku až vymiešame poloriedke cesto. Z cesta robíme pomocou lopárika alebo haluškára halušky do vriacej osolenej vody. premiešavame a varíme až halušky vyplávajú navrch. Potom halušky scedíme, necháme na site odkvapkať a dáme ich do misy. Nakoniec halušky posypeme kocočkami opraženej slaninky a na slaninkovom výpeku opečenými pásikmi cibule. porcie halušiek na tanieri dozdobíme nasekanými cibuľkovými cíbikmi alebo pažítkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.