Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Pór očistíme a rozkrájame na 8 kúskov dlhých asi 10 cm. Tieto vložíme do vriacej osolenej vody a povaríme 4-5 minút. Povarený pór scedíme a necháme vychladnúť. Potom kúsky póru obalíme plátkom syra, plátkom šunky a tieto prichytíme špáradlom aby z póru neskĺzli pri obaľovaní. pripravený obalený pór obalíme v hladkej múke, rozšľahaných osolených vajíčkach a strúhanke. Obalené kúsky póru vypražíme vo väčšom množstve horúceho oleja dozlatova. Prd podávaním porcie pórku rozkrojíme šikmím rezom na polovice a podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi a tatarskou omáčkou. Podľa chuti môžeme podávať aj s americkými zemiakmi a kečupom. Dozdobíme čerstvou zeleninou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.