Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Špenátovo-mäsová torta
Suroviny: 300 g mletého bravčového mäsa, soľ, korenie, 3 strúčiky cesnaku, 200 g špenátu, 1 dcl smotany, strúhanka, 4 vajcia, 400 g lístkového cesta, žĺtok, masť.
Postup: Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme pokrájaný špenát, smotanu a zmes dobre vynmiešame. Podľa potreby dohustíme strúhankou. Okrúhlu formu vymastíme a rozložíme do nej špenátovo-mäsovú zmes. Navrchu tejto zmesi urobíme lyžicou 4 jamky, a do každej vyklepneme po vajíčku. Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme z neho trocha väčší kruh ako je priemer formy. Vykrojený kruh položíme na plnku a okraje pritisneme k bokom formy. Zo zvyšného cesta povykrajujeme rôzne ozdoby podľa fantázie a pokladieme ich navrch cesta vo forme. Nakoniec vrch potrieme žĺtkom a vo vyhriatej rúre upečieme dozlatova.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.