Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Na troche oleja speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené šampiňóny, rascu a za stáleho miešania osmažíme. Osmažené huby zalejeme horúcou vodou, pridáme bujón, okoreníme a povaríme domäkka. Časť uvarených šampiňónov vyberieme sitkom z polievky a odložíme si ich bokom. Ostatné šampiňóny v polievke rozmixujeme, prilejeme smotanu rozhabarkovanú s múkou, premiešame a necháme krátko prevrieť. Polievku dochutíme vegetou, dáme do nej odloženú časť uvarených šampiňónov a zavaríme do nej knedlíčky, ktoré za občasného premiešania povaríme v polievke asi 5 minút. Mäsové knedlíčky: Hydinové uvarené mäso nadrobnučko nasekáme, alebo zomelieme najemno. K mäsu pridáme vajce, osolíme, okoreníme, pridáme za 1 PL najemno nasekanej petrželky, strúhanku a dobre premiešame. Podľa potreby dohustíme hladkou múkou a z tejto mäsovej hmoty tvoríme malé guľky, ktoré zavaríme do polievky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.