Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapekané plnené uhorky
Suroviny: 4 väčšie šalátové uhorky, 150 g uvarenej ryže, 150 g mletého mäsa, 1 cibuľa, olej, 50 g šampi)ónov, 1 mrkva, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, soľ, korenie, muškátový oriešok, idcl zeleninového vývaru(z vegety), čerstvý kôpor.
Postup: Uhorky ošúpeme, po dĺžke prekrojíme a vydlabeme jadrince. Uvarenú ryžu zmiešame s mletým mäsom, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, ktorú sme nechali speniť na troche oleja. Potom pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, (môžeme použiť aj vopred namočené sušené huby), nahrubo postrúhanú mrkvu, prelisovaný cesnak, žĺtky, soľ, korenie, štipku muškátového orieška a zmes dobre premiešame. Nakoniec primiešame zľahka tuhý sneh z bielkov a zmesou naplníme do kopčista 4 polovičky vydlabaných uhoriek. Každú naplnenú uhorku prikryjeme druhou polovicou uhorky, podlejeme vegetovým vývarom, pokvapkáme olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C asi 30 minút. Podávame s varenými zemiakmi, zeleninovou oblohou a posypané čerstvým kôprom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.