Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové karé s pórom
Suroviny: 600 g bravčového karé bez kosti, soľ, korenie, hladká múka olej, 200 g póru, 1 dcl mäsového vývaru, 100 g tvrdého syra.
Postup: Karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korení a obalíme v hladkej múke. Na troche horúceho oleja pripravené rezne prudko opečieme z obidvoch strán a opečené preložíme do pekáča. Pór očistíme, opláchneme a pokrájame na kolieska. Kolieska póru rozdelíme na rezne v pekáči, podlejeme vývarom a prikryté zapekáme vo vyhriatej rúre asi 20 minút. Potom pekáč odokryjeme, rezne posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť dozlatista. Podávame s dusenou ryžou a zeleninovou oblohou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.